-

| 0 yorum ]
Sponsorlu Bağlantılar

AMETİST: Kimyasal bileşimi SiO2,olup mor kuvars olarak adlandırılır. Kristal sistemi hegzagonaldır.Genellikle süs taşı olarak kullanılır.

BARİT: Kimyasal Bileşimi, BaSO4 Kristal Biçimi, Çoğunlukla ince-kalın levhamsı kristalli, kısa-uzun prizmatik; bazen lifsi yada lamelli; tanesel Ayırıcı Özellikleri, Yüksek özgül ağırlığı, dilinimi, kristal şekli, asitte çözünmezlik Bulunuşu, Orta-düşük sıcaklıkta meydana gelen hidrotermal damarlarda yaygın olarak bulunan bir baryum mineralidir. Bakır, kurşun, çinko, nikel ve gümüş yataklarında, kalsit, kuvars, fluorit, dolomit ve siderit ile birlikte bulunur.
ŞEELİT: Kimyasal Bileşimi, CaWO4 Kristal Sistemi, Tetragonal Özgül Ağırlık, 6.1 Renk ve Şeffaflık, Renksiz, beyaz, gri, yeşilimsi beyaz, kahverengimsi, turuncu-sarı, yeşil, morumsu, kırmızımsı; şeffaf-yarışeffaf Çizgi Rengi, Beyaz Parlaklık, Camsı.
MALAHİT: Kimyasal Bileşimi, Cu2CO3 Kristal Sistemi, Monoklinik Özgül Ağırlık, 4 - 4.05 Parlaklık, İğnemsi kristalleri ipeğimsi, masif olanlar donuk-mat, diğerleri elmas parıltılı, camsı.
Ayırıcı Özellikleri, Rengi, böbreğimsi formu ve HCl'de çözünülürlüğü
Bulunuşu, Malahit, bakır yataklarının oksidasyon zonunda oluşan ikincil kökenli tipik bir mineraldir. Azurit, kuprit ve bakır ile birlikte bulunur. Topluluk oluşturduğu diğer mineraller kalsit, krizokol ve limonit dir.

JİPS: Kimyasal Bileşimi, CaSO4 . 2H2O Kristal Sistemi, Monoklinik Kristal Biçimi, Çoğunlukla ince-kalın levhamsı kristalli; kısa-uzun prizmatik, iğnemsi, masif, tanesel, lifsi Dilinim, { 010} mükemmel Ayırıcı Özellikleri, Düşük sertliği ve dilinimi.
TURKUAZ: Kimyasal Bileşimi,CuAl6(PO4)4 . (OH)8. 4-5H2O Kristal Sistemi, Triklinik Sertlik, 5- 6 ,Özgül Ağırlık, 2.6 - 2.91, Dilinim, { 001} mükemmel, { 010} iyi ,Renk ve Şeffaflık, Gök mavisi, mavi-yesil, yesilimsi gri; opak Bulunuşu, Sedimanter yada alüminalı magmatik kayalardaki damarlarda ikincil mineral olarak olusur.

VANADİNİT: Kimyasal Bileşimi, Pb5(VO4)3Cl ,Kristal Sistemi, Hegzagonal
Kristal Biçimi, Kısa-uzun prizmatik kristalli, bazen iğnemsi ,Sertlik, 2.7 - 3 ,Özgül Ağırlık, 6.88 - 6.929 Bulunuşu, Galenit ve diğer kurşun içeren cevherleşmelerin oksidasyon zonunda olusan nadir bir mineraldir.

0 yorum

Yorum Gönder