-

| 0 yorum ]
Sponsorlu Bağlantılar


SAYFA 42 DEKİ ÖN HAZIRLIK SORULARINI CEVAPLIYORUM:
1-Yazılı kaynaklar,gözlem,çözümleme,görüşme,anket
2-dipnot,numerik,dolaylı gönderme,parantez içi
3-
4-kişi,olay ve mekan tavsiri ypılırken gözlem yaparız.


SAYFA 42 DEKİ HAZIRLIK SORULARINI CEVPLIYORUM
1-
2-Neyi,niçin ve nasıl anlatacağımıza dikkat etmeliyiz.başarılı bir anlatım için gözelm yapmalı,özet çıkarılmalı,not alınmalıdır.
3-Bakmak görmek için yapılır. Önce bakarız sonra görürüz. Bir nesneyi algılamak onu görmekle aynıdır. Algılama yoksa mutlak görmekte yoktur.


SAYFA 44 VE 45 TEKİ ETKİNLİKLERİ CEVAPLIYORUM
1-Yazar yazmadan önce araştırma yapmış,çeşitli geziler düzenlemiş,gerekli verileri toplamıştır. Bir konu hakında yazmadan ve konuşmadan önce araştırma yapmak konuyu anlatırken ve yazarken daha etkili olmamızı sağlar.
2-Yazar yaılı kaynaklara başvurnuş,gözlem yöntemi ile bilgi toplamıştır.Alıntı yapması ve gözlem sonuçları belirtmesi örnek verilebilir.
3-Herhangi bir konu hakkında konuşabilmek ve yazabilme sırasında konuya olan hakimiyetimiz metnin tutarlığınıda etkileyecek elbette. Konunun sınırlarını bilmek çok önemli.neyi,niçin,nasıl ,ne zaman anlatacağımızı bilemezsek konu tutarlığı olmaz.
4-"Yusuf paşa sebilinden sonra dolmabahçede valide camisinin karşısında mehmet emin ağa sebili yer alır"
" Fotoğraflara bakarken çok sabahlar...............hüzünle hatırlarım"
Burada gözlemlerni aktarmış,gözlemler yazılı ve sözlü anlatımlarda yazıya canlılık inandırıcılık katar.
5-Bu metnin amacı su kültürü hakkında bir tablo ortaya koymaktır. Konuya ilgi tutan özel bir kesime seslenmektedir. Mmetinde tarih ve yer kavramlarının belirtilmesi metnin hedef kitleye uygun düzenlediğinin göstergesidir.
6-Özelden genele bir sıralama mevcuttur. Çünkü yazar kaynalardan yerlerden örnekler verip sonra sonuva varmıştır.


SAYFA 46 DAKİ ETKİNLİKLERİ CEVAPLIYORUM.
7-Duygusal bir yaklaşım içinde deneme havası hissedilir 1.metinde. 2.metinde ise belgesel bir metin havası var
8-Bu iki metinde parantez içi,dolaylı gönderme yöntemleri kullanımış
9-........


SAYFA 49 DAKİ ETKİNLİKLERİ CEVAPLIYORUM
10- boş boş otururken bir gazetede gördürğü kendisi ile ilgisi olmayan iş ilanına başvurması ve sonuçta bu işin kendisine verilmeri ile başlayan bir macera sırasında Kızılay ay ının hikayenin khramanının haline dönüşmesi anlatılmıştır. öZETTE hikaye kahramanın haytını birinci dereceden etkilemeyen unsurla çıkarıldı. Yardımcı öğeler olduğu için özette yer almadı.
11-metnin ana düşüncesi insanların bilmedikleri bir işe girişmelerinin başlarına nerler getirebileceğidir. Ana düşünce okuyucuya anlatılmış duurmda.
12-Farklı türlere uygulanabilir. örnek: roman,fabl,mesnevi

13-okuyucunun okurken zevk almasını sağlamak için
14-Anlatılan olaylar bir oouş sırasına uygun anlatılmış böylece anlam bütünlüğü bozulmamıştır. Olayların oluş sırasına uygun anlatılması metni daha anlaşılır kılar. 
15-şiir yazabilmek için bol şiir okuma,ounanların ayrıntılı irdelenmesine bağlı. usta ve çırak ilişkisi önemlidir. Bu yetenekler usta çırak ilişkisi ile geliştirilebilir.
16-Kültür ve denyim insanın düşüncelerini daha net ifade etmesini sağlayan etmenlerdir. Dolayısı ile bu etmenlere sahip olanlar anlatıklarında daha inandırıcı,tutarlı olurlar.

0 yorum

Yorum Gönder